MAASSLUIS- Henriette Faas is door Culturele Raad Maassluis gevraagd om iets over het ontstaan van dat gedicht te vertellen in het Douanehuisje. Ook geeft ze een aantal workshops ‘Gedichten schrijven’ en heeft ze er een expositie ingericht van haar beeldend werk en van de boeken van haar uitgeverij. Dit alles naar aanleiding van het gedicht ‘Maassluis’ van Faas dat zich over negen cortenstalen platen langs de Nieuwe Waterweg uitstrekt.
Bij voldoende belangstelling geeft Faas op woensdag en zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur (gratis) workshops ‘gedichten schrijven’. De middagen zijn gezellig en laagdrempelig. Een mailtje naar info@brainbooks.nl is voldoende om u aan te melden.
Elf jaar geleden is Faas Uitgeverij de Brouwerij in het voormalige schoolgebouw aan de Brouwerijstraat begonnen. Sindsdien heeft ze bijna honderd boeken geredigeerd en uitgegeven. Ze kreeg landelijke bekendheid met boeken als ‘Romeo Delta’ (van Leon van Zomeren, over de arrestatie van Ratko Mladic), ‘De laatste wens van Moek’ (van Albert Heringa, waarin hij de hulp beschrijft die hij verschafte bij de zelfgekozen dood van zijn 99-jarige moeder) en ‘Ik leef in een wereld die ik niet ken’ (van Marjolijn Markus, die in dit boek haar mantelzorg tijdens het proces van dementie beschrijft dat haar vader doormaakte). Het zijn maar enkele van de boeken waarmee haar auteurs de landelijke media haalden. Op woensdag 13 december is het weer zo ver. Dan zal laatstgenoemde auteur Marjolijn Markus in het programma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ dat om 17.50 uur op NPO1 wordt uitgezonden, over haar boek vertellen.