SCHIEDAM- ‘Het warmtenet is een zeer duurzame infrastructuur. Het is mogelijk om (ultradiepe) geothermie te gebruiken als warmtebron voor het warmtenet’. Dat laat het stadsbestuur weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad over het warmtenet van Eneco. Op dit warmtenet worden alle sociale huurwoningen in de wijk Groenoord verplicht aangesloten bij het dreigende aardgasverbod.
Bij geothermie wordt energie gewonnen door gebruik te maken van het temperatuurverschil tussen het aardoppervlak en diep in de aarde gelegen warmtereservoirs. Bij ondiepe projecten en lage temperatuur gaat het om aardwarmte.
Restwarmte geniet voorlopig de voorkeur, ook al kan hierbij warmte verloren gaan, terwijl geothermische warmte bewaard wordt. In de visie van het stadsbestuur wordt geothermie alleen ingezet wanneer er te weinig bruikbare restwarmte beschikbaar is. Waarbij restwarmte uit duurzame processen de voorkeur heeft boven restwarmte uit fossiele bronnen. Pas daarna komt geothermie.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
Het Schiedamse bedrijf Huisman bij vijfsluizen is bezig met het boren van Geothermie putten (ik meen o.a. in Pijnacker). Deze techniek staat nog enigszins in de kinderschoenen. Het zou toch mooi zijn als Schiedam hier met behulp van een Schiedams bedrijf voorloper in zou kunnen worden.