SCHIEDAM- Er komt jaarlijks 10.000 euro beschikbaar voor Buurtbemiddeling Schiedam vanuit de gemeente. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat buurtbemiddeling een belangrijk onderdeel is van de aanpak Woonoverlast. Als je vroeg en eenvoudig ingrijpt, kun je grotere problemen voorkomen, is de gedachte. Daarom is besloten tot de jaarlijkse subsidie.
In het voorjaar van 2019 was de organisatie bijna failliet, maar in dezelfde periode werd een nieuwe coördinator aangenomen voor 16 uur per week. Er waren zes vrijwilligers actief. Verhuurder Woonplus verhoogde toen de bijdrage voor het buurtbemiddelingsteam van 5.000 naar 35.000 euro, zodat er geen extra budget vanuit de gemeente nodig was. Inmiddels zijn er achttien bemiddelaars actief, die regelmatig worden bijgeschoold.
Buurtbemiddeling Schiedam is een organisatie die inwoners van Schiedam helpt bij het oplossen van een burenruzie of overlast. In sommige gevallen is er sprake van geluidsoverlast, pesterijen, rommel, erfafscheiding of andere irritaties. Het team bestaat uit getrainde vrijwilligers die zich inzetten voor een prettige woonomgeving. Zij luisteren naar beide kanten van het verhaal en helpen bij het herstellen van contact en het bedenken van oplossingen. De bemiddelaars krijgen meldingen van burenruzie en overlast via de politie, Woonplus, de gemeente en buren zelf. Buurtbemiddeling Schiedam is onafhankelijk.