SCHIEDAM- Zonder enige vorm van dwang wil de gemeente Schiedam onder meer 40% van het dakoppervlak voorzien van zon- en windinstallaties per 2030, minstens 50% lokaal eigendom bij grootschalige zonne- en windenergie projecten en inzetten op het gebruik van aard- en restwarmte voor het verwarmen van woningen. Toch meent men bij de OuderenPartij Schiedam (OPS) ook dwang te bespeuren bij een toelichting op de plannen, tijdens de beeldvormende avond voor raadsleden. De procesmanager Klimaat en Energietransitie van de gemeente Schiedam spreekt dat tegen.
Maarten Reuderink (OPS) signaleert doorzettingsmacht. Reuderink: “Wat toch een mooie terminologie is voor dwang.”
Justus Terlouw (Procesmanager Klimaat en Energie): Nee, daar pleit ik niet voor. Ik pleit wel voor wet- en regelgeving die maakt dat we eigenlijk de energietransitie goed vorm kunnen geven en bovengemeentelijke kansen bereikbaar kunnen maken. Dat kan dan bijvoorbeeld gaan over verzekeringen van daken. Dat kan gaan over een hele hoop verschillen onderwerpen, maar niet over doorzettingsmacht.”
De gemeente Schiedam heeft eerder dit jaar een procesmanager Klimaat en Energietransitie binnengehaald voor een salaris van 5.872,- euro per maand. De taak van de manager is er voor te zorgen dat de ambities uit het Klimaatbeleidsplan landen op alle beleidsterreinen. De procesmanager leest bij het schrijven van de verschillende stukken mee. Zo dient er bij elk voorstel nagedacht te worden in welke mate betreffend voorstel bijdraagt aan de verduurzaming van Schiedam.
“De gemeente Schiedam heeft eerder dit jaar een procesmanager Klimaat en Energietransitie binnengehaald voor een salaris van 5.872,- euro per maand”
En hoeveel uur werkt men daarvoor?
Zal wel een uurtje of 20 zijn, zeker niet meer…
I.d.d. maar hij werkt uiteraard wel ’thuis’.
Daar krijgt hij ook nog een vergoeding voor.
Ben benieuwd welke relatie deze heeft met de groene milleu terroristen van de gemeente.
Ene voormalige burgemeester had ook een zoon die van mama een mooi baantje had gekregen.