VLAARDINGEN- Er komt een extra informatieavond over het aardgasverbod dat in Vlaardingen als eerste wordt opgelegd aan de Drevenbuurt in de wijk Holy: op 14 november in de aula van de Sint Jozefmavo. Onlangs heeft de buurt in overgrote meerderheid de stemming genegeerd over een collectief alternatief voor aardgas, maar het massaal negeren van de stemming wordt door de gemeente niet uitgelegd als een tegenstem. In plaats daarvan wordt op het stadhuis verkondigd dat men tijdens de informatieavond met bewoners van de Drevenbuurt in gesprek wil over ‘mogelijke zorgen’ die zij zouden hebben over het aardgasverbod.
De extra informatieavond is bedoeld om de bewoners meer duidelijkheid te geven over het proces en de gevolgen van de overstap naar een andere warmtebron. De gemeente kan nu namelijk zelf de beslissing nemen over welke warmteoplossing de bewoners moeten gebruiken in de toekomst, zonder rekening te houden met hun voorkeur of mening.
De gemeente zegt dat het haar doel is om een collectieve oplossing aan te bieden die voor alle bewoners betaalbaar is. ‘Voor ons staat immers voorop dat de overstap van aardgas naar een alternatieve warmtevoorziening voor alle bewoners betaalbaar moet zijn’, zo verkondigt men op het stadhuis. Belooft wordt dat de bewoners begeleid zullen worden bij de verandering en dat er rekening zal worden gehouden met hun persoonlijke situatie, want dat aardgasverbod moet en zal er komen, zoveel is duidelijk.
Foto: Archief
Een dictatuur is eerlijker, die zegt gewoon dat je van het gas af moet zonder je de valse hoop te geven dat je inspraak hebt.
Zorg dat de gemeente zwart op wit zet dat zij voor de kosten verantwoordelijk zijn!
Niemand kan dit betalen. Maar als wethouder wil je in aanzien komen in den Haag. Er komen verkiezingen aan.
De gemeente verantwoordelijk Rien? Waar denk je dat de gemeente het geld vandaan haalt? Als zij iets moeten betalen gaat gewoon de O.Z.B. voor iedereen weer omhoog. Puntje bij paaltje draaien wij er dus weer voor op.
Nog steeds geen duidelijkheid over wat de kosten zijn achter de voordeur. Tot 2 keer toe een vraag gesteld via de blauwe doos van de gemeente en dan terug verwezen worden naar de info folder. Je zit vast aan een vastrecht per maand dat prijzig is en dat voor een aantal jaren. Je moet aansluitkosten betalen . En dan de kosten in huis. Geen idee hoeveel kosten dat met zich meebrengt. Geen antwoord op gehad.zelfs geen globale berekening.!
De ontwikkelingen gaan snel. Is warmtelinq straks niet verouderd als het aangelegd wordt?
Van de ruim 1350 huishoudens hebben er 350 gestemd . Ongeveer de helft heeft gekozen voor warmtelinq.
Dat is geen 50 maar 15% van alle huishoudens. !
Poot stijf houden en nergens aan meewerken. Precies zoals de VVE van de Z flats in Schiedam. Worden ze op het stadskantoor heel nerveus van. LOL.