VLAARDINGEN- De plannen en ideeën voor de ontwikkelen van het Unileverterrein in Vlaardingen komen los. Een specifieke groep van zo’n 25 professionals en vertegenwoordigers van lokale (belangen)organisaties en bedrijven hebben woensdag tijdens een ontwerpsessie de kansen en uitdagingen besproken.
Aan de ontwerptafels kwamen verschillende vragen aan bod, zoals: voor welke doelgroep worden woningen gebouwd? Welke uitstraling krijgt de openbare ruimte? Wat voor type ondernemers vestigen zich in het gebied? Ontstaan er kansen voor (technisch) onderwijs? En wordt gezorgd dat het gebied goed en veilig wordt ontsloten voor de diverse verkeersstromen en dat het aansluit op de stad? Dit leidde tot interessante discussies waarin verschillende belangen en meningen naar voren kwamen.
Een belangrijke conclusie was dat de opgave meer is dan de (her)ontwikkeling van het huidige Unileverterrein. De herontwikkeling kan een vliegwiel zijn voor de bredere ontwikkeling van de Rivierzone in Vlaardingen. De ultieme kans om de sprong van de stad naar de rivier te maken en haar positie en identiteit in de regio te claimen tussen Rotterdam en Hoek van Holland. Het is daarom belangrijk om ook op dat niveau na te denken over de invulling van het gebied met de ambitie en het tijdspad die daarbij horen.
De opbrengst van de ontwerpsessie en de eerdere wandeling wordt door gedelegeerd ontwikkelaar INSPIRE Real Estate en ontwerpbureau Studio for New Realities afgewogen en meegenomen in de verdere ontwikkeling van het Concept Masterplan. In september wordt een nieuwe gelegenheid georganiseerd om mee te denken. Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk die geïnteresseerd is in de plannen voor het terrein. Aanmelden om op de hoogte gehouden te worden kan via www.toekomstunileverterrein.nl.
Foto’s: Arend van der Salm
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.