SCHIEDAM- Eén op de drie inwoners van Schiedam is bereid meer heffing te betalen om vermeende klimaatproblemen het hoofd te bieden. Dat maakt de gemeente op uit een enquête gehouden onder een ‘representatieve groep’ inwoners. De gemeente verklaart de uitkomsten daarmee representatief voor alle Schiedammers in de leeftijd van 18 tot en met 89 jaar (oftewel jongste en oudste respondent).
De gemeenteraad heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met het klimaatadaptatie: maatregelen om de gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan. Theoretisch zou in 2030 maximaal 13% van het energieverbruik in Schiedam zogenaamd duurzaam geproduceerd kunnen worden. De grootste CO2-reductie is te realiseren door plaatsing van zonnepanelen, denkt men op het stadskantoor. De gemeente gaat voor 30% CO2-reductie in 2030 ten opzichte van 1990. Dit betekent een CO2-reductie van 10 % in 2020.
Een volgende grote stap moet worden gemaakt door de wijk Groenoord van het gasnet te halen. Investeringskosten per woning: tussen de 13.600 een 55.000 euro.
FACEBOOK IS VERANDERD!
Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.
Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com
Wat zijn “vermeende klimaatproblemen”? Hebben we niet genoeg echte milieuproblemen, dan?
De luchtkwaliteit neemt hier ieder jaar af vanwege het overheidsbeleid.
Merkwaardigerwijs zetten beleidsmakers in deze post-industriele tijd onverstoorbaar in op nog meer snelwegen, distriparken en bevolkingsaanwas van buitenaf.
Om de effecten daarvan teniet te doen toveren de beleidsmakers gloednieuwe en peperdure methoden uit de hoge hoed, en dringen die ongetest aan de bevolking op.
En ondertussen maar overal bomen kappen…
Terwijl bomen gegarandeerd CO2 omzetten in zuurstof. Is er, behalve de aardse vegetatie, iets dat daadwerkelijk zuurstof produceert?
Bomen zijn bovendien essentieel bij het vasthouden van bodemwater en voorkomen uitdroging van de aarde.
Ook leveren ze een essentiele bijdrage tegen klimaatopwarming, vooral in de stad waar de temperatuur ’s zomers 3-4° C hoger is dan daarbuiten.
Nu zijn er afgelopen jaar regionaal zo’n 2000 volwassen bomen gekapt, om de infrastructuur uit te breiden. Er zijn honderden bomen binnen de bebouwde kom gerooid, vanwege woningbouw. En nu moet ook nog het merendeel van de Schiedamse stadsbomen op korte termijn gekapt worden, vanwege achterstallig onderhoud(!!).
Dus C02 reducerende en zuurstofproducerende bomen worden in deze regio door beleidsmakers op grote schaal opgeofferd om ruimte te maken voor nog méér mensen, infrastructuur en luchtvervuiling.
Wat is hiervan de logica?
Waarom vormt het bijplanten van bomen nooit een strategie in de aanpak van de C02-reductie?
Wat is er nu natuurvriendelijker er duurzamer dan een boom?
Plant meer bomen!!!
BOMEN = CO2 REDUCTIE + ZUURSTOFPRODUCTIE!!!!