WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

‘DURE BESTRATING VEERPLEIN VLAARDINGEN OP DE SCHOP’

VLAARDINGEN- De relatief nieuwe bestrating van het Veerplein in het centrum van Vlaardingen staat ter discussie. Tot schrik van het AOV bestaat er een kans dat de tegels op het plein worden vervangen wanneer het Veerplein een andere bestemming krijgt, zo bleek gisteravond bij de bespreking van het Programma Levendige Binnenstad. Wethouder Bart de Leede (GroenLinks): “Ja, het zijn natuurlijk prachtige stenen. En als je ze d’r uit haalt is dat heel erg zonde, maar als je echt iets anders wilt met dat plein, dan moet je ook kijken naar de wijze waarop dat nu is aangelegd.”

Bij het AOV reageert steunraadslid Wim van Klink met verbazing op het idee de bestrating te verwijderen. Van Klink (AOV): “ Dat is heel duur opgeknapt, helemaal. Gaat dat weer gesloopt worden allemaal? Volgens mij is dat een geldverslindend iets geweest, die nieuwe stenen. En wat gaan ze daar dan verder mee doen?”

De Leede: “Het gaat er eigenlijk om …uh… zijn we van mening dat de functionaliteit van het Veerplein op dit moment, en het gebruik daarvan, dat dat optimaal is? Dat het ten dienste staat van het functioneren van het centrum als geheel? Nou, daar valt best wel wat op af te dingen. Je zou ook echt na kunnen denken over een andere functionaliteit op die locatie, maar het is niet zo dat er nu een concreet voorstel ligt.”

Volgens de toelichting op de plannen voor een Levendige Binnenstad is het centrum samen met de Broekpolder het visitekaartje van de stad Vlaardingen, maar staat dit steeds meer onder druk. Het gemeentebestuur stelt: ‘Niets doen is geen optie en zal resulteren in een binnenstad die steeds verder in een negatieve spiraal terecht komt, met een verdere verslechtering en verloedering tot gevolg. Niet alleen leidt een verslechterende binnenstad tot een slechtere positionering van de stad zelf, ook zal de binnenstad minder aantrekkelijk worden voor private partijen om in te investeren of om zich in te vestigen. Breed en op korte termijn ingrijpen binnen de beschikbare middelen staat voorop, in samenwerking met de betrokken (markt)partijen.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

12 gedachten over “‘DURE BESTRATING VEERPLEIN VLAARDINGEN OP DE SCHOP’

  1. Geef het geld uit aan mensen en diensten (bijv. de Argos of het zwembad) en niet aan het onzinnig opnieuw bestraten van dit plein.

  2. Maak er een gezellig plein van met terrasjes zie je in anders steden ook en laat die tegels liggen geld weg gooien terwijl we al zo veel te kort komen

  3. Wat zijn dan de plannen die zo’n ingreep kunnen rechtvaardigen?. Zijn er al niet genoeg schulden? Vlaardingen staat toch onder toezicht? Eerst uit de schulden, gewoon gezond verstand!!

  4. Zonde om de tegels weg te halen. Plaats er nog mooie bloembakken en inderdaad terrasjes. ’s Avonds wat licht tussen de tegels dat ze dan ook zichtbaar zijn en dan is het plein ’s avonds ook leuker dan de dooie boel die het nu is

  5. Vlaardingen mist een stadshart, het Veerplein is de enige locatie waar iets van te maken is, met gezellige terrasjes rondom en af en toe eens muziek en straatartiesten. Het Schoutplein is een veel betere locatie voor de markt. Dan kunnen we ook op woensdag en zaterdag nog een beetje genieten van het plein, juist vanwege de mooie tegels en in de zomer van het water. Nadat we de markt bezocht hebben. Nu kan je alleen maar boodschappen doen en gauw naar huis! Op geen enkel bankje even zitten want er staan kramen voor.

  6. Vlaardingen moet miljoeen bezuinigen. Dus laat lekker liggen. Het kan er bij mij dan niet in dat ze dit gaan doen. Als ik thuis iets wil en er is geen geld, dan moet ik ook nee zeggen.

    1. Mijn voorstel is:
      Behoudt 70% oppervlak van de mooie tegels en maak in de resterende 30% diverse boom- en struikbeplanting, afgewisseld met kleine winkeltjes en restaurantjes in kleine gebouwen van max 100m2, die via een nul-energie ontwerpwedstrijd zijn gerealiseerd.
      Gebruik de resterende 30% tegels om te mengen in bestaande centrumstraten om ook daar de diversiteit te vergroten.
      Deze acties hebben als effecten, denk ik:
      1. Het centrum gaat er minder industrieel en dus gezelliger uitzien
      2. De bomen en struiken zorgen voor een uistekend klimaat en sfeer.
      3. De ontwerpen van de kleine winkel/resto gebouwtjes “breken” het effect van grote gebouwen; dragen bij aan de “menselijke maat” van objecten en worden aantrekkelijk als opvallende vestigingsplek voor winkels en horeca. Zelfs is het prachtig, een thema mee te geven in de ontwerpwedstrijd, zoals een scheepsvorm.
      4. Het zal het centrum een nieuw uniek karakter geven, waard om zich te verplaatsen om te winkelen, drankje te drinken of wat te eten.

  7. Zonde van het geld .
    Laat alles wat goed en mooi is gewoon liggen .
    Bezuinigen en dan onzin dingen gaan doen .
    De korte hoogstraat was ook nog prima ,geld weggegooid !!

  8. Zorg eerst eens dat de leegstand wordt opgelost. Liesveld wordt toch veel zieliger zo? En tel daar het betaald parkeren bij op. De Koningshoek Maassluis en Hof van Spaland met ‘volle’ winkels en vrij parkeren varen er wel bij . En wat hebben we in godsnaam voor flutcollege?

    1. Probeer dat plein gezellig te maken met bijvoorbeeld terrasjes en optredens. Verplaats de woensdagmarkt naar het Schoutplein, zet gezellige bankjes neer en hou daar toezicht op zodat er niet alleen zwervers en hangjeugd op gaat zitten.

      1. Helemaal mee eens, ook nog eens de goedkoopste oplossing, geen schade meer en meer ruimte voor de burger zelf. Ik ga elke week wel naar de markt en dat zal ik blijven doen, maar hij past makkelijk op het Schoutplein , dat is nog geen een minuut lopen vanaf het Veerplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *