SCHIEDAM- Sinds vorig jaar kent Schiedam drie zogenaamde frequente melders van vliegtuigoverlast, die zich zeer regelmatig beklagen bij de DCMR over het vliegverkeer boven Schiedam. Dat blijkt uit een analyse van de DCMR over de meldingen in de periode van november 2017 tot en met oktober 2018.
Het aantal meldingen vanuit Schiedam steeg van achthonderdzesenvijftig naar bijna 3-duizend. Bovenop alle meldingen kwamen ook ruim 2-duizend meldingen binnen uit de hele regio over vliegverkeer dat geen relatie heeft met RTHA, zogenaamde ‘overvliegers’. Vooral wanneer vliegverkeer op Schiphol landt vanuit het zuiden.
De DCMR meldt dat het aantal geluidmeldingen is verdubbeld, terwijl het aantal vluchten van en naar Rotterdam The Hague Airport (RTHA) met 5% steeg. In totaal vijfendertig frequente melders uit de hele regio zijn verantwoordelijk voor ongeveer 25-duizend meldingen. Daarnaast zijn vijftienhonderd overige
melders goed voor 10-duizend meldingen.
De grootste bron van de overlast is de grote luchtvaart. De meeste bepalende periode: tussen 07.00 en 08.00 uur én tussen 22.00 en 01.00 uur. De meest ervaren hinder: slaapverstoring en verstaanbaarheid.
FACEBOOK IS VERANDERD!
Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.
Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com
Het overgrote gedeelte van de meldingen komt van 35 melders, die duidelijk niets beters te doen hebben. In plaats van de vlieggtuig-ovelast aan te pakken, lijkt het me dan slimmer om de overlast van bellers aan te pakken. Kunnen die 35 niet verhuizen naar bijvoorbeeld Rottumerplaat?
Ze zitten over het algemeen achter de garaniums, vliegtuigen te beluisteren,, En in de vakantie staan ze vooraan, in de rij. Maar ja ze hebben niets anders te doen , in het bejaarden huis.
Ik heb geen geranium, vlieg nooit, en werkt gewoon. Maar accepteer niet dat vliegtuiggeluiden in mijn omgeving alles overheersen. Meestal op de achtergrond, maar constant aanwezig.
Daarbij worden tonnen kerosine (lijkt op diesel) zonder stoffilters verbrand in onze lucht, wij ademen dit in.
Misschien denkt u dat het nu wel meevalt, maar ga er van uit dat het stiekem sterk toeneemt. Ook ’s nachts. Luchthavens hebben compleet maling aan onze woonomgeving.
Als je wel eens buiten komt of met je raam open slaapt, kun je daar veel last van hebben.
Een van de weinige middelen om daar iets tegen te doen is dus vaak melden bij de DCMR.
Ik kan het iedereen aanraden.
Paul..
Lag t vliegveld daar eerder of kwam jij later..? Verken bij je volgende verhuizing is de buurt even..
Meestal op de achtergrond NIET ALTIJD DUS
(Lijkt op diesel!) MAAR IS HET NIET
Jij gaat er vanuit, WEET DUS NIKS ZEKER
Je kunt er veel last van hebben. MEESTAL NIET?
Even voor de duidelijkheid, s nachts vliegen er maar heel af en toe vliegtuigen.
Dit heb ik uit heel betrouwbare bron.
De vliegtuigen die vertraging hebben mogen tot 1.00 uur landen en daar na moeten ze uitwijken naar schiphol of elders.
En als je zo last heb van de kerosine, dan moet je ook geen auto rijden.
Hoe dan ook als je op vakantie naar het buitenland wilt is dit het vervoersmiddel.
Ik woon zelf in de landingsroute en heb er geen last van ik vind dit echt een gezeik van 1e klasse.
Ik woon naast de a20 vliegtuigen in de lucht en metro tram en trein naast me.
Je hoort er niks van.