WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DENK ROTTERDAM SIGNALEERT GEVOEL VAN DISCRIMINATIE

ROTTERDAM- Jonge mannen met een migratieachtergrond (allochtonen) voelen zich vaker gediscrimineerd door de politie dan mensen met een Nederlandse herkomst. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor 2023 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De fractie van Denk in de Rotterdamse gemeenteraad maakt zich hier grote zorgen over en heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Het CBS onderzocht hoe mensen de politie ervaren. Mensen die zelf of van wie een of beide ouders in het buitenland geboren zijn, zeggen dat ze vaker gecontroleerd zijn door de politie dan mensen met een Nederlandse herkomst. Ook voelen ze minder vaak dat de politie hen toen rustig, respectvol en correct heeft behandeld. Verder denken ze vaker dat hun afkomst, huidskleur of uiterlijk een reden was voor die controle.

Denk vindt dit onacceptabel en spreekt van een ongelijke behandeling. De fractie vraagt het college of het op de hoogte is van deze cijfers en wat het hieraan gaat doen. Ook wil de fractie weten of het college bereid is om de specifieke situatie in Rotterdam in kaart te brengen, aangezien de veiligheidsmonitor geen inzichten biedt in individuele cijfers van Rotterdam.

De fractie benadrukt dat er voor racisme en discriminatie geen enkele ruimte is en wacht de beantwoording van het college af.

5 gedachten over “DENK ROTTERDAM SIGNALEERT GEVOEL VAN DISCRIMINATIE

  1. Dat is niet raar, er lopen veel meer jonge mannen met migratieachtergrond rond in Rotterdam dan jonge mannen met autochtone achtergrond.

  2. Wat men denkt is altijd subjectief. En hoeft niets met de feiten te maken te hebben. Het gaat erom dat een onafhankelijke organisatie dit constateert.
    Dan praten we verder.

  3. Tsja, al decennia zijn mensen met een migratie-achtergrond oververtegenwoordigd in de foute rijtjes. Hand in eigen boezem steken voordat de racismekaart wordt getrokken.

  4. Och het is maar een gevoel volgens de 5e colonne partij.
    Ik als rasechte blanke Nederlander voel mij niet veilig als ik op straat loop tussen allochtonen of van allochtone afkomst. Is ook maar een gevoel, krijg ik vaak te horen.
    Feiten zijn wel dat de meerderheid van de allochtonen de hoofdrollen vervullen bij opsporing verzocht en in gevangenissen.

  5. Denk en discriminatie? Ik vraag me af wat er in zo’n Denk gezin gebeurt als een van de kinderen verkering krijgt met een Nederlands kind. Dán leer je pas echt wat discriminatie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *