SCHIEDAM- De trend van brandstichting bij deelscooters lijkt zich steeds verder uit te breiden. Wat begon in de nieuwjaarsnacht van 2021 in Schiedam-Nieuwland, waar een deelscooter op de Parkweg voor de ingang van het metrostation in vlammen opging, heeft zich inmiddels verspreid naar andere delen van het land.
Vorige week zijn in Rotterdam binnen enkele dagen meerdere deelscooters in brand gestoken. De incidenten vonden plaats op verschillende locaties in de stad, wat de zorgen over de veiligheid en het vandalisme rondom deelscooters verder heeft aangewakkerd.
Ook in de regio Eindhoven is het raak. Zeer recent gingen daar vijf deelscooters in vlammen op. De brandstichtingen hebben geleid tot aanzienlijke schade en hebben de verhuurders van deelscooters in de regio op scherp gezet.
De verhuurders van deelscooters zijn bezorgd over deze trend en roepen op tot strengere maatregelen om verdere incidenten te voorkomen. In de afgelopen jaren zijn enkele verdachten opgepakt in verband met de brandstichtingen van deelscooters. In Amersfoort werd begin vorig jaar een groep tieners gearresteerd na een grote brand die veel schade aanrichtte in een speeltuin. Drie van hen zijn veroordeeld, maar ondanks deze arrestaties, blijven de brandstichtingen doorgaan.
In andere steden, zoals Delft, zijn nog geen verdachten aangehouden. De politie onderzoekt nog steeds wie verantwoordelijk is voor de recente brandstichtingen.
Er kunnen verschillende motieven zijn achter de brandstichtingen van deelscooters. Mogelijk steken daders de deelscooters in brand puur uit verveling of om chaos te veroorzaken. Dit soort vandalisme komt vaak voor in stedelijke gebieden, maar er zijn ook mensen die deelscooters als een overlast beschouwen. Ze kunnen gefrustreerd zijn door scooters die overal geparkeerd staan of door het gedrag van sommige gebruikers. In sommige gevallen kunnen brandstichtingen een vorm van protest zijn tegen de bedrijven die de scooters exploiteren. Deze bedrijven worden soms gezien als onpersoonlijk en moeilijk bereikbaar, wat kan leiden tot frustratie en woede.
Mooi initiatief, als we al die pokkedingen affakkelen is het misschien gauw gedaan met die dingen op de stoep.
Waarom nou ? Die dingen zijn gewoon hartstikke makkelijk , alleen kunnen de huurders er niet normaal mee omgaan ……………..
Als de huurders er niet normaal mee omgaan hebben ze geen bestaansrecht Jan.
Zo komen we er ook vanaf. Wil er een hebben? Ga maar kopen!