SCHIEDAM- De zogenaamde anderhalvemetersamenleving in de praktijk bij de Schiedamse VVD-raadsleden Annebeth Wilton en Bertus Feelders. De twee hebben meegedaan aan een buurtschoonmaakactie. ‘Op afstand weliswaar’, beweert Wilton, wanneer ze verhaalt over haar inzet eerder vandaag. Wilton: ‘Het was weer een gezellige wandeling, op afstand weliswaar, maar met een doel: de wijk schoonmaken en dat is weer voor een stukje gelukt.’
De afgelopen weken zijn in Schiedam forse boetes uitgedeeld (390 euro per persoon) aan mensen die de noodverordening hebben overtreden door groepsvorming en het zich niet houden aan de verplichte 1,5 meter afstand. Er wordt op dit moment alleen nog maar opgetreden bij excessen en meldingen. Met ingang van 6 april was er een strengere regeling van niet meer waarschuwen maar bekeuren in onze veiligheidsregio ingegaan. Deze regeling is vanaf 12 mei beëindigd.
Minister-president Mark Rutte (VVD) herhaalt nog wekelijks dat voor iedereen de basisregels gelden, zoals ‘vermijd drukte’ en ‘houd 1,5 meter afstand’. Ook in bijvoorbeeld winkelstraten, parken en recreatiegebieden. Volgens het RIVM zijn de maatregelen erop gericht om ‘het virus’ (Covid-19, red.) maximaal onder controle te houden, de zorg niet te overbelasten en kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen.
In alle wijken in heel Schiedam zijn borden geplaatst om iedereen op de verplichte afstand te wijzen. Ook zijn instructies aangebracht met sjablonen op de stoepen. Op onder meer het grasveld bij de Maasboulevard zijn cirkels van 1,5 meter getekend. Ook zijn voetdrukknoppen geplaatst bij diverse oversteekplaatsen in Schiedam, omdat gedacht wordt dat de normale drukknoppen bij de verkeerslichten ‘het virus‘ wel eens zouden kunnen overdragen. Voor het met de hand aanraken van ondergrondse containers is vooralsnog geen ‘oplossing’ aangedragen.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
Wat een kinderachtig gedoe,dit “ nieuws”