WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

DANKZIJ MELDERS: BOETEREGEN BIJ NOODVERORDENING SCHIEDAM

SCHIEDAM- Toezicht & Handhaving in Schiedam plaatst bewust berichten op de sociale media over de uitgedeelde bekeuringen aan overtreders van de noodverordening. De ambtenaren ontkennen dit bij elk proces-verbaal te doen. ‘Dat is niet zo’, beweren de handhavers. Wel wordt duidelijk dat men vooral kan optreden tegen de eigen inwoners dankzij melders: Schiedammers die de handhavers tippen over hun buren, bekenden, familie of anderen die zich niet houden aan de vrijheidsbeperkingen.

De handhavers melden een deel van de daaropvolgende bonnenregen al zeker een week met trots. ‘Is ook een vorm van bewustwording creëren en terugkoppeling geven aan de melders’, laat Toezich & Handhaving weten.

Door de noodverordening gelden vrijheidsbeperkingen waarbij iedereen verlicht is om thuis te blijven, niet met groepen (drie personen en meer) bij elkaar te komen en 1,5 meter afstand te houden. Een overtreding wordt beboet met 390 euro per persoon.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 gedachten over “DANKZIJ MELDERS: BOETEREGEN BIJ NOODVERORDENING SCHIEDAM

  1. Ik vind dat de maatregel iets te ver doordraaft. Als ik bv in mijn tuin bezig ben samen met mijn vrouw, en de buurman zit ondertussen in zijn eigen tuin samen met zijn vrouw, waarbij alleen het houten hek voor scheiding zorgt, zijn we feitelijk in overtreding. Maar we zijn toch niet bij hen op bezoek. En als ik komende week bij mijn jarige schoonzus, de tweelingzus van mn vrouw, die bovendien getrouwd is met mijn broer, een bloemetje ga brengen samen met m’n vrouw is dat dus fout? Terwijl we ruim op afstand kunnen blijven In de tuin. Maar we zijn dan met meer dan drie! Lijkt me wat erg overdreven streng.

  2. Lijkt mij meer een situatie van gezond verstand gebruiken en aangezien we moeten samenleven met diverse culturen, waar men de deur bij elkaar plat loopt en het niet zo nauw neemt, omdat men wellicht de Nederlandse taal niet machtig is, lijkt me dat je in dat soort situaties wel zal moeten handhaven.

    Goed voorbeeld, is een bus vol met arbeidsmigranten, die vrolijk de stad binnengereden komt. Niemand weet of er iemand tussen zit met Covid-19. Vervolgens betrekken ze de woonwijken, waar burgers al weken aan huis gekluisterd zijn, om het virus niet te verspreiden en voor je het weet, loop je iets op, omdat ook zij gebruik maken van bijvoorbeeld, je trappenhuis.

    Dan mag er wat mij betreft, streng tegen opgetreden worden. Eigenlijk heb ik nog liever, dat ze meteen ook gecontroleerd worden of ze iets bij zich dragen.

  3. Ik vind dat voorbeeld van je gewaagd. Vaak zijn het arbeiders die samen in een woning zitten en samen naar het zelfde werk gaan in de kassen of dergelijke, waar ze groenten en zo plukken voor de handel. En ‘na afloop weer samen naar het zelfde huis terug. Doen eigenlijk dus goed werk voor de samenleving en passen vaak goed op dat ze zelf niet ziek worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *