SCHIEDAM- Om contact zo veel mogelijk te vermijden hanteren scholen in Schiedam gespreide begin- en eindtijd en komen kinderen (van hogere) groepen zo veel mogelijk zelf naar school. Dat meldt burgemeester Cor Lamers (CDA) in zijn ‘Corona update’. Lamers: ‘De lessen worden zo ingericht dat contacten tussen kinderen onderling worden beperkt. Er geldt een strikt beleid rondom (snel)testen en quarantaine.’
Op een enkele uitzondering na zijn alle basisscholen gestart met een normaal rooster waarbij alle kinderen hele dagen op school zijn. De scholen volgen het protocol van de PO raad. Dit betekent dat kinderen verplicht zijn om naar school te komen en dat de leerplicht geldt.
In november liet de burgemeester al weten dat een enkele school in Schiedam het dragen van de mondkap verplicht heeft gesteld, met instemming van de medezeggenschapsraad. Er zouden geen signalen zijn over leerlingen die om medische redenen geen mondkap mogen dragen. De scholen in het VO hebben het landelijke advies overgenomen om leerlingen dringend te adviseren een mondkap te dragen tijdens leswisselingen en van/naar pauzes.
Onschuldig zijn de mondkappen allerminst. Door een stijging van de koolstofdioxidespiegel in het bloed kan de hersenactiviteit beperkt worden. Dit kan onder meer leiden tot hoofdpijn, duizeligheid, concentratieproblemen, vermoeidheid, verwardheid, huidirritatie maar ook paniek en bewustzijnsverlies. Daarnaast toonde een Duits onderzoek ernstige psychosociale gevolgen aan als gevolg van een mondkapverplichting.
Er bestaat een brede wetenschappelijke consensus dat mondkappen niet bijdragen aan de beperking van virusverspreiding. Uitsluitend in laboratoriumomstandigheden is een licht gunstig effect aangetoond bij dragers van ‘het virus’. Zelfs bij chirurgische mondmaskers is nauwelijks een positief effect vast te stellen.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.