WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

CDA WIL OPHELDERING OVER AFKEURING FEYENOORD CITY

ROTTERDAM- De Provinciale Statenfractie van het CDA in Zuid-Holland wil weten hoe het nu verder moet met het project Feyenoord City op Rotterdam-Zuid nu de Raad van State de omgevingsvergunning heeft afgekeurd. Volgens het CDA is daarmee niet alleen een streep gehaald door de ruim 3.700 huur- en koopwoningen, maar ook grote infrastructurele plannen zoals de nieuwe oeververbinding staan op losse schroeven. Reden genoeg voor het CDA om hier opheldering over te vragen.

Het project Feyenoord City betekende aanvankelijk een geheel nieuwe stadswijk met een nieuw Feyenoord stadion aan het water, met winkels, voorzieningen en dus 3.700 huur- en koopwoningen. Het stadion was een belangrijk onderdeel van het bestemmingsplan, maar op het moment dat de Rotterdamse gemeenteraad het bestemmingsplan in december 2020 goedkeurde, was het nog onvoldoende verzekerd dat Feyenoord ook daadwerkelijk gebruik van het stadion ging maken, zo concludeert de Raad van State. Toen de club zich terugtrok uit het project, ging er een streep door het stadion en daarmee kan volgens de Raad van State ook de woningbouw niet doorgaan.

CDA-fractievoorzitter Michel Rogier is verbaasd dat Rotterdam haar zaken niet op orde heeft. “De gemeenteraad had destijds al moeten weten dat er een bepaalde onzekerheid bestond over de uitvoerbaarheid van de plannen. Dat terwijl we de grootschalige woningbouw hard nodig hebben. En nu staan ook grote infrastructurele plannen zoals de oeververbinding en de aansluitingen bij de Algeracorridor op losse schroeven.” Het CDA heeft dan ook vragen over de gevolgen van dit besluit op de beslissingen met betrekking tot deze infrastructurele projecten.

Ook René Segers, fractievoorzitter van CDA Rotterdam, is verbolgen over de situatie. “De vorige wethouder bezwoer dat het bestemmingsplan destijds vastgesteld moest worden en dat het absoluut geen risico vormde wanneer het nieuwe stadion toch niet door zou gaan. Delen van het bestemmingsplan zouden altijd standhouden, zo werd ons voorgehouden.” In Rotterdam vraagt het CDA dus eveneens om opheldering.

Burgemeester en wethouders van Rotterdam hebben op de dag van de uitspraak van de Raad van State laten weten dat Feyenoord City, het plan voor woningbouw nabij het beoogde nieuwe stadion Feyenoord, hoe dan ook wordt uitgevoerd door gebruik te maken van de woningbouwimpulsgelden van 21 miljoen euro. Op dit moment is de planning nog steeds om binnen 3 jaar na beschikking te starten met de realisatie van het eerste woningbouwproject. Dit zal waarschijnlijk de Mallegatplot zijn. De subsidieverstrekker kan namelijk een terugvordering eisen bij het niet tijdige starten met de bouw van de eerste woningen.

Eén gedachte over “CDA WIL OPHELDERING OVER AFKEURING FEYENOORD CITY

  1. Kan dat hele gebeuren niet verkassen naar de Maasvlakte? Dan hoeven de supporters niet alle winkels te vernielen als hun kluppie verliest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *