SCHIEDAM- Het Interventieteam Woonoverlast van de gemeente Schiedam heeft een woning in West aangetroffen die wordt verhuurd aan acht bewoners. Alle acht zijn collega’s van elkaar. Richting de pandeigenaar en het betrokken bedrijf wordt actie ondernomen.
Tot 1 januari 2020 gold alleen een vergunningsplicht voor kamerverhuurbedrijven met minimaal vier huurders, in aangewezen wijken en tot een bepaalde WOZ-waarde. Inmiddels is de vrijstelling voor drie personen in een aantal buurten vervallen.
Huisbazen die in Schiedam regels overtreden ontvangen een last onder dwangsom. Dat betekent dat zij de situatie binnen een aantal weken moeten oplossen, anders krijgen zij te maken met oplopende boetes. Om toekomstige misstanden te voorkomen vinden ‘stopgesprekken’ plaats met pandeigenaren. In zo’n gesprek wordt de impact van de aangetroffen overtredingen op de omgeving besproken. Betert een overtreder zijn gedrag desondanks niet, dan kan de gemeente het instrument van de verhuurdersvergunning inzetten. Dat kan als uiterste consequentie hebben dat de pandeigenaar zijn pand niet meer mag verhuren.
Bewoners die zelf woonoverlast ervaren of misstanden zien in panden, kunnen dit melden via de website van de gemeente Schiedam: schiedam.nl/a-tot-z/melden-woonoverlast.
GEEF UW MENING!!
Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!
LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.
Publicatie kan (soms) enige tijd duren.
Goed gedaan door het Interventieteam Woonoverlast van de gemeente Schiedam,
Hoop niet dat dit een eenmalige actie is om vlak voor de verkiezingen het volk op een verkeerd spoor te brengen,
Als je ziet hoeveel personenauto’s en bedrijfsbusje, met oostblok kentekenplaten, in een bepaalde straat staan met woningen waar 24 uur de rolluiken dicht zijn moet je , je toch als gemeente achter je oor gaan krabben.