VLAARDINGEN- Wat is het standpunt van het Vlaardingse stadsbestuur met betrekking tot polsbandjes ter controle van de QR-pas? Bij de partij Voor Vrijheid en Democratie (VVD) informeert raadslid Leonie Claessen naar dit standpunt. Ook wil Claessen onder meer weten of de polsbandjes al met Vlaardingse ondernemers zijn besproken. Claessen: ‘Gaat ook de gemeente Vlaardingen een soortgelijke proef starten? Zo ja, wanneer en hoe? Zo nee, waarom niet?’
Eerder heeft partijgenoot burgemeester Bert Wijbenga (VVD) een toezegging gedaan te bekijken wat in Vlaardingen een redelijke uitkomst is met betrekking tot de handhaving op de controle door de horeca, om vervolgens de landelijke lijn klakkeloos over te nemen.
Vorige week werd bekend dat het demissionair kabinet Rutte III ermee kan leven dat gemeenten (pols)bandjes inzetten om toegang te krijgen tot horecagelegenheden in een bepaald gebied, waarvoor een geldige QR-code vereist is. Wel moeten gemeenten en ondernemers er dan voor zorgen dat het polsbandje niet langer dan 24 uur geldig is en niet doorgegeven kan worden aan een ander. Binnen de Veiligheidsregio Rotterdam zou een dergelijke aanpak naar aanleiding van een brief van minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) met deze strekking, besproken worden. Inmiddels lijkt het erop dat ook andere gemeenten binnen onze Veiligheidsregio hiermee aan de slag gaan.
Per zaterdag 25 september is de QR-pas verplicht voor toegang tot de horeca, theaters, festivals en professionele sportwedstrijden. Dit ter bestrijding van een fictief virus met de dodelijkheid van een griep. Aan de QR-pas is een wereldwijde prikcampagne gekoppeld met een ongecontroleerde, experimentele gentherapie, waaraan, alleen in de EU, nu al ruim 25.000 mensen zijn overleden.
Wat een gedoe, is zo’n appje niet makkelijker en minder kostbaar? Ik zie de het ervan komen dat de mensen die polsbandjes na gebruik gewoon op straat pleuren zoals ze dat ook met de mondkapjes deden.