SCHIEDAM- Verhuurder Woonplus moet door burgemeester en wethouder op de vingers worden getikt voor het intimideren van de bewoners van een trappenhuis in de Staatsliedenbuurt, vindt de OuderenPartij Schiedam (OPS). Aanleiding is een brief die Woonplus naar huurders zou hebben gestuurd en waarover ook de OPS beschikt.
Maarten Reuderink (OPS): ‘In deze brief, gedateerd 28 oktober 2021 schrijft een medewerkster van en namens Woonplus, dat een TV moet worden verwijderd. Als dat niet gebeurt, worden de kosten van de verwijdering verhaald op álle bewoners van de betrokken portiek.’
De fractievoorzitter van de OPS is niet te spreken over het schrijven. Reuderink: ‘ Nou zijn er zonder meer rechtsstelsels, die meer dan het Nederlandse uitgaan van collectiviteit, maar in Nederland gaat men toch meer uit van een individuele verantwoordelijkheid. Met het dreigen met een collectieve sanctie maakt Woonplus zich dan ook volkomen belachelijk, maar het feit blijft wel staan dat ook deze onzin door de bewoners toch als intimiderend kan worden ervaren.
Het bevestigt maar weer eens het niveau van deze organisatie. Alleen is deze organisatie helaas ook nog steeds de grootste ‘sociale’ verhuurder in Schiedam.’
Afbeelding: stockfoto
Niets nieuws toch over WoonMin?
Het angstaanjagende is dat stadswachtjes ook de partij van WoonMin kiezen.
Stadswachtjes gaan gegarandeerd hun macht hiervoor aanwenden ten gunste van WoonMin.
In het verleden was er gemeente politie, die waren geen verlengstuk van privaat bedrijven. Daarom hadden grote bedrijven wel een eigen privaat politiekorps.
Denkend aan Wilton Fijenoord, Nederlandse spoorwegen en vliegvelden. Daar er teveel verstrengeling was werden deze korpsen opgeheven of ondergebracht bij de gemeente politie.
Sinds de komst van stadswachtjes is de verstrengeling vele malen groter dan bij de privaat politie.
Stadswachtjes zijn in dienst van de Vergeten slachtoffers van een koloniale oorlog en deze hebben nauwe banden met WoonMin.
Hoe is het mogelijk dat WoonMin achter een naam en adres via kenteken van een voertuig kan komen als deze op een plaats van WoonMin staat?
WoonMin is geen overheidsinstantie die inzage heeft bij het RDW, stadswachtjes/gemeente heeft dat wel.
Strafrechtelijk zijn mensen niet altijd aan te pakken dus doet men het via bestuursrecht. De gemeente bepaalt deze wetten zelf.