DORDRECHT- Een 52-jarige man uit Den Haag is opgepakt voor een woninginbraak in Dordrecht, waarbij hij een groot geldbedrag, sieraden en een bankpas had meegenomen. De politie heeft de buit teruggevonden met de hulp van de surveillancehonden. Dit is het verhaal van de inbraak en de aanhouding.
Het begon allemaal op vrijdag 17 november, toen de politie een melding kreeg van een inbraak in een huis aan de Verlengde Schoolstraat in Dordrecht. De bewoner was niet thuis en kwam er later achter dat er was ingebroken. Hij ontdekte dat er een groot geldbedrag, sieraden en een bankpas uit zijn huis waren verdwenen. Hij belde meteen de politie en deed aangifte.
De politie startte een onderzoek naar de inbraak en kwam al snel op het spoor van de verdachte. De districtsrecherche Zuid-Holland Zuid van de Eenheid Rotterdam werkte samen met de collega’s uit Den Haag om de verdachte te vinden. Ze hadden een signalement van de verdachte, dat ze hadden gekregen van een getuige of een camera. Ze verspreidden het signalement onder de politieagenten in Den Haag.
Op maandag 20 november zagen de Haagse agenten de verdachte lopen in de wijk Vrederust in Den Haag. Ze herkenden hem aan het signalement en wilden hem aanhouden. Maar de verdachte zag de politieauto ook en probeerde te ontsnappen. Hij rende weg en de agenten zetten de achtervolging in. Ze haalden hem snel in en hielden hem aan. Ze namen hem mee naar het bureau voor verhoor. De verdachte bleek een 52-jarige man uit Den Haag te zijn.
Tijdens de achtervolging had de verdachte iets weggegooid. Het was een tas met daarin de buit van de inbraak. De politie had het gezien en ging op zoek naar de tas. Ze kregen hulp van de surveillancehonden, die de tas konden ruiken. De honden vonden de tas in de buurt van de plek waar de verdachte was aangehouden. In de tas zat een geldbedrag van 22.000 euro, dat de verdachte had gestolen uit het huis in Dordrecht. De politie nam het geld in beslag en gaf het terug aan de bewoner van het huis.
De verdachte zit nu vast en moet voor de rechter komen. Hij wordt verdacht van woninginbraak en diefstal.
PartijPeiler
een second opinion bij stemadvies
Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij PartijPeiler mogelijk tot een ander advies.
Klik HIER!