ROTTERDAM- De spoedmeldkamer wordt ontlasten door aanvragen van niet-spoedeisende ambulanceritten te digitaliseren. Een idee dat tijdens de lockdowns (gebaseerd op dé hoax) uit nood werd geboren, maar wat nu een blijvertje is geworden. Momenteel vragen zorgprofessionals (zieken- en verpleeghuizen) niet-spoedritten nog telefonisch aan. Er wordt nu gekeken naar de mogelijkheden om deze aanvragen digitaal te melden.
Het aantal ambulanceritten is sinds het eerste kwartaal van 20022 ‘plotseling’ zeer sterk gestegen. In sommige regio’s met 18%. Ambulancezorg Nederland staat – naar eigen zeggen – voor een raadsel.
In 2021 moesten ambulances maar liefst 108.495 keer vaker uitrukken dan in 2020, toen het land in de greep was van de zogenaamde ‘dodelijke pandemie’. De inzet van first responders, die in afwachting van de ambulance de reanimatie moeten starten, steeg met 80% vanaf 2021.
In heel Nederland is sindsdien sprake van oversterfte, blijkt uit de gegevens van het CBS: iedere week ‘onverklaarbaar’ veel meer mensen dan gemiddeld. En de sterftecijfers nemen bijna lijnrecht toe. Wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken van de al langer waargenomen oversterfte zit eraan te komen, maar dat heeft forse vertraging opgelopen doordat maanden is gesteggeld over de vraag of privacywetgeving het wel toestaat om bijvoorbeeld gegevens over pcr-testen en de prikken van burgers te delen met onderzoekers. Bovendien krijgen onderzoekers geen gegevens van doden die zijn ‘gevaccineerd’
Ontsteking van de hartspier (myocarditis) en hartzakje (pericarditis) zijn twee van de bijwerkingen van de prikken met Pfizer/BioNTech (Comirnaty) en Moderna vaccin (Spikevax). Volgens het bijwerkingencentrum Lareb betekent het optreden ná de zogenaamde vaccinaties niet dat de prik altijd de oorzaak is.
De overheid blijft ondertussen de prikken actief promoten via de gevestigde media en overige eigen kanalen. Over gevaren en risico’s wordt met geen woord gesproken bij de aanprijzingen.