WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

CALVIJNSCHOOL WINNAAR VETSTRIJD VLAARDINGEN

De Vetstrijd is een initiatief van Niet in het Riool en Vet Recycle Het. Niet in het Riool is een campagne van de gemeenten Maassluis, Midden-Delfland, Schiedam, Vlaardingen, Westland, Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap van Delfland. Vet, Recycle het! is een landelijke campagne van MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten in samenwerking met Stichting RIONED.
De Vetstrijd is een initiatief van Niet in het Riool en Vet Recycle Het. Niet in het Riool is een campagne van de gemeenten Maassluis, Midden-Delfland, Schiedam, Vlaardingen, Westland, Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap van Delfland. Vet, Recycle het! is een landelijke campagne van MVO – de ketenorganisatie voor oliën en vetten in samenwerking met Stichting RIONED.

VLAARDINGEN- De Johannes Calvijnschool in Vlaardingen heeft de VETstrijd gewonnen. Een maand lang zamelde de school met hulp van leerlingen, ouders en buurtbewoners gebruikt (frituur)vet in. Tien scholen namen het tegen elkaar op in de VETstrijd door zoveel mogelijk vet in te zamelen voor een vergoeding. Het vet wordt vervolgens gerecycled. Wethouder Ruud van Harten van Vlaardingen overhandigde donderdag 12 februari een mooi geldbedrag aan de Calvijnschool. Bovendien krijgen zij een gastles over het riool, verzorgd door het Hoogheemraadschap van Delfland. De Calvijnschool zamelde met driehonderd kilo het meeste vet in, wel drie kilo per leerling. In totaal verzamelden de deelnemende scholen maar liefst 1130 kilo vet.

De school wint een verdriedubbeling van het bedrag dat ze voor het ingezamelde vet krijgen. Op de Calvijnschool hadden ze al een doel voor ogen voor dit bedrag. Volgens Willie de Jong, coördinator van de actie gaat de opbrengst naar een spelletjeskast voor de leerlingen. De kinderen waren daarom ook extra gemotiveerd om mee te doen.

De Vetstrijd vraagt aandacht voor het inzamelen en recyclen van gebruikt (frituur)vet en olie. Soms belandt oud (frituur)vet en olie in het riool. Daardoor ontstaan verstoppingen. Die kosten geld en zijn slecht voor het milieu. Als oud vet en olie gerecycled wordt kan er onder andere biobrandstof van gemaakt worden.

Blijf op de hoogte van de VETstrijd op Facebook: klik HIER.