SCHIEDAM- Er zijn nu ook grote schildpadden opgedoken in het water van de Swammerdamsingel in Schiedam-Oost. Omdat de schildpad van naturen niet voorkomt in Nederland gaat het waarschijnlijk om gedumpte huisdieren. Het verschijnsel is niet nieuw: Al jaren verblijft een populatie schildpadden in de sloot onder de Kethelbrug.
In 2014 werden door omwonenden bij de Kethelbrug zo’n twaalf exemplaren geteld in het water bij de Damlaan, inmiddels is dit opgelopen tot enkele tientallen.
Een groot deel van het jaar is het te koud in Nederland voor schildpadden, daardoor zullen de beesten, volgens de Dierenbescherming, te weinig voedsel binnen krijgen en een langzame dood tegemoet gaan. In Schiedam is daar niets van te merken.
Ik dacht dat het gevulde koeken waren.
Een asbak komt ook aardig in de buurt .
@ Martin de Kok ; Is dit soms wat voor je ? Kun je heerlijke schilpaddensoep van maken en doe je gelijk je achternaam eer aan .
Bedankt Jannes, landschildpadden, daar dank ik voor.
Zeeschildpadden smaken stukken beter. Lijkt een beetje op Dolfijnenvlees.
Maar breng een bepaald volk niet op een idee, over ‘onze’ Schiedamse schildpadden. Voor je het weet worden ze sexueel misbruikt, dood gemaakt voor de lol of ritueel geslacht.
Mooi stukje inburgering van deze gelukzoekertjes.
Dit zijn nou van die zaken waar de gemeente geld en tijd van mij aan mag spenderen in de vorm van eten geven in de koude dagen en beschutte plekjes creëren.
Dit zijn van die ‘gelukzoekertjes’ die geen problemen geven en geen geld kosten.
Land- en moerasschildpadden leven in koudere regionen en houden meestal enkele maanden per jaar een winterslaap. Landschildpadden graven een hol van ongeveer 30–60 cm diep. Als de winters niet te koud zijn, begraven ze zich onder de bladeren van een struik en komen dan op zonnige dagen te voorschijn. Moerasschildpadden graven zich in de oever van een rivier of poel in of houden hun winterslaap in de modder onder water. Ze kunnen hier overleven omdat de koude temperatuur ervoor zorgt dat de hartslag en de bloeddruk omlaag gaan en er dus weinig zuurstof nodig is om te overleven.