WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland

VLAARDINGSE AGENTEN BIJ MILIEUCONTROLE OP HET WATER

VLAARDINGEN- Vlaardingse politie-agenten zijn vrijdagavond ingezet bij een grote milieucontrole in- en rond het water.

De politie te water en het Hoogheemraadschap treden op om overlast aan te pakken op het water. In Midden-Delfland is veel overlast van harde vaarders. Met kleine speedbootjes mag maximaal zes kilometer per uur worden gevaren. Er worden waarschuwingen en boetes uitgedeeld

Bij de milieu controle wordt ook gekeken naar lozingen  vanuit bedrijven, inrichtingen in de zin van de Wet milieubeheer.

4 gedachten over “VLAARDINGSE AGENTEN BIJ MILIEUCONTROLE OP HET WATER

  1. De agent in kwestie moet ook bekeurd worden, ik zie geen dodemanskoord.
    is ook een strafbaar feit.
    Volgens mij moet deze zichtbaar aan het lichaam vastzitten.
    Kan er naast zitten, maar dat is wat ik constateer.

    1. In principe staat er in artikel 8.05, lid 1, onder b van het ‘binnenvaartpolitie-reglement’ (BPR) dat de bestuurder van een snelle motorboot, tijdens het varen gebruik moet maken van de technische inrichting als bedoeld in artikel 8.03, onder d van het BPR. (dit is de dodemansknop)

      In artikel 8.03, onder d staat tevens de volgende uitzondering : “Deze eis geldt niet voor een gesloten binnenbesturing”

      Dus hoeft er geen dodemansknop aanwezig te zijn (en dus ook niet gedragen worden) op een snelle motorboot met een kajuitje van waaruit je kunt sturen. We hebben het hier dus niet over de gemiddelde Deltavisser die wel een kajuit heeft maar die toch buiten moet sturen. Die heeft gewoon een dodemansknop nodig. Overigens geldt deze bepaling (helaas) alleen op het water waar het BPR van toepassing is en dus niet op zee.

      Of de boot een inboardmotor heeft of een outboard is geheel niet van belang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *